Onze school

Welkom!! 

Wij zijn de onderbouw van obs 't Holtpad. 

In de onderbouw van obs ’t Holtpad spelen, leren en werken de kinderen van de groepen 1 en 2.

Juf Hester begeleidt op maandag tot en met donderdag de groep en juf Annemiek is er op vrijdagochtend. Zij krijgen hulp van vrijwilligster juf Maartje. 

Een dag in de onderbouw:

We beginnen elke dag met een spelinloop. De kinderen kiezen uit de kast of juf legt iets voor ze klaar. 

Op verschillende momenten door de dag heen gaan we in de kring. We doen spelletjes, luisteren naar een verhaal of praten over het thema waar we op dat moment aan werken.  

Ook wordt er door de kleuters ‘zelfstandig gewerkt’. Dit kan zijn het werken met een van de ontwikkelingsmaterialen, knutselen of spelen in een van de hoeken.  

We werken in de onderbouw themagewijs. De kinderen spelen en leren daardoor altijd binnen een betekenisvolle context. De hoek waar gespeeld wordt, wisselt al naar gelang het thema. Zo kan de poppenhoek het huis van kikker worden, de bouwhoek een kasteel en natuurlijk is er in de herfst een herfsttafel waar gespeeld mag worden. 

Ten slotte spelen we veel buiten in de zandbak, met de fietsen en de karren. Ongeveer twee keer per week is er gym in het speellokaal. 

Groepsdoorbrekend spelen en leren 

Ook wordt vaak groepsdoorbrekend gewerkt. Dit betekent bijvoorbeeld dat we ook activiteiten doen met kinderen uit een andere groep dan de kleutergroep. We willen een school zijn waar iedereen op de voor hem of haar meest geschikte plek mag spelen en leren.  

 

Meer weten? 

Op deze manier willen we ieder kind tot zijn recht laten komen. Wilt u meer informatie over onze school en de werkwijze in de onderbouw, neem dan gerust contact op.